Hallo Dansers van The Silhouettes.

Posted by Alja on 4 mei 2019

More Than A Woman: Nog een klein dansje gedaan maar die viel erg tegen dus die gooien we er net zo makkelijk weer uit. De  muziek wel leuk maar de dans viel tegen, een beetje verwarrend.

Texas Hold ‘Em. Op verzoek….Ja de muziek moet je een paar keer horen en de dans echt een paar keer doen dan wordt het wel leuk. Maar niet echt mijn ding ook de muziek vind ik op het laatst niet zo mooi dus haal ik er een stukje vanaf. Maar zo als zo vaak even wennen en vaak doen dan ga je het vanzelf wel leuk vinden!!!!

 Cross My Heart:   Een leuk kort dansje, vroeger deden wij daar de dans cowgirl twist op( vond ik altijd al saai) Maar nu weer in een nieuw jasje gestoken en is veel leuker met 3 restarts.  

A Wee Bit Lost:  leuke  dans van Maggie Gallagher. Niet moeilijk maar soms even lastige combies… 

Even een grapje tussen door:   Baby You Turn Me On….Gave Muziek. Wel gelachen.. 

Make Some New love:    Wat een heerlijke muziek en het danst zo lekker weg. Niet te kort niet te lang goed einde daar houden we van. Het viel ook gelijk in de smaak bij iedereen.

Zo alweer een jaar voorbij gaat toch zo snel. Heel gezellig allemaal maar ook weer blij dat het voorbij is. Erg verwent met mijn verjaardag en een hele gezellig kerstavond gehad vol met lekkere hapjes, allemaal erg bedankt.  We begonnen  met een leuke rustige dans en die viel erg in de smaak.

The Jester & The Joker Een dans van Maggie Gallagher.

Most Of All:   Prachtige dans van Dee Musk en wat een mooie muziek.

My Everything:   Een heerlijk nummer van Wil Bos en muziek van Michael Buble. Een beginners dans maar dat vind ik niet, gaat snel twee tacks en nog eens een restart en een 4 muurs 64 tellen dans. Maar wel heel gaaf als je deze door hebt. 

After The Fire Is Gone:  Mooi country nummer. Geschreven door DJ Dan.

Steamboat Queen:  Leuke dans maar de muziek vonden we niks slechte kwaliteit, nu doen we deze op muziek van Cliff Richard  Sea Cruise en dat gaat prima. 

Zo, we zijn weer begonnen met de lessen en gelijk maar weer 3 dansen gedaan kunnen we voorlopig weer even vooruit.

We begonnen met Honkey Tonk Highway. Een simpel dansje om mee te beginnen.

Daarna  Love Sunrise. Ook een leuk dansje.

 En als laatste wel een lastige dans Favourite Kinda High die is weer echt voor de liefhebbers van een moderne dans. 

The Smilin’ Dance:   Leuk makkelijk dansje. 

In My Arms Tonight: Lekker muziekje en een vlotte dans.

Faded Dreams:   Een geweldige Dans en Muziek. Was even lastig vooral met de Telling en twee restarts en nog een klein bruggetje van 2 tellen,  maar we blijven oefenen alhoewel het best wel aardig ging zeker met de muziek. Een Toppertje.

We Never Knew Love:  Leuk kort dansje even weer een tussendoortje.

Afgelopen woensdag was het de dans: Moralito Samba:  Dat was toch wel heel gaaf. Mijn  Favoriet Julio Iglesias: Even lastig maar viel toch wel weer mee:

Vorige week de dans: Maby I Could: Herhaald  op verzoek. Blijft ook een leuke dans.

Strong Kinda Something:    Wat een gave muziek, de dans ook leuk maar soms even wat lastige pasjes. Na een paar keer dansen ging het toch goed. Meestal he.. Een dans van Roy Verdonk,Heather Barton en Jef Camps. Top Dans en muziek. 

Outside In:    Zomaar weer even een dansje tussendoor.

Country Nights:    Leuk Country nummer.

Afgelopen zondag is onze lieve Bep Harskamp overleden. Bep was ruim 20 jaar bij “The Silhouettes” en we herinneren haar als een lief, vrolijk en vooral een meelevend persoon naar anderen toe. We zullen haar ontzettend missen met het dansen. Lieve Beb bedankt voor alle mooie jaren dat je bij ons was.

Hold Me Now:    Ja dat is toch wel mijn wel mijn Muziek en lekker vlot.

Knees Are Trembling.   Even weer een  wat moderne dansje.

Don’t Cry:   Heerlijk om even Bouke te horen, de dans had wel wat pittiger gemogen maar bijna iedereen vond het wel leuk. Lekker Makkelijk.

Onthou My:   Even wennen aan de muziek maar danst toch wel lekker weg..

Stand By My:     Super Super makkelijke dansje. Maar o zo leuk en dat komt door de muziek. 

Lucky Lips:   Een simpel kort dansje,leuke muziek.

Get In Or Get Out:   Even weer een iets lastige dansje niet zo moeilijk maar even die lastige Taks.

The sun Can Wait:    Gaaf nummer geschreven door Wil Bos. Best wel even lastig maar eenmaal door heerlijk om te dansen.

She Found The Key:    Even weer een rustig country dansje voor iedereen.

Mighty Fine:    Leuk kort dansje:

Op Verzoek:  Stuck-A-While:   Een oude dans op muziek van Bryan Ferry. Blijft een gave dans.

imposible love:

Ons Moeder Zeej Nog:  Een leuk dansje van Lars Kuif.

Amame:   Op verzoek blijft een mooie dans: Een aantal hadden deze nog nooit gehad maar het ging super. 

Heavens Jukebox:   Leuk dansje van José Miguel…..Willie Brown.

Hasta La Vista:   Ik heb de makkelijker versie genomen een leuke dans en muziek. Een Dans voor iedereen. Had liever even de moeilijke dans gedaan maar mijn knietje en mijn heup werken even niet mee.

Mama & Me.   Een leuke dans en danst ook weer lekker weg. Alleen heeft deze dans 5 tacks maar dat valt achteraf ontzettend mee.

Twee kleine dansjes  gedaan en 1 op verzoek.

FANTASTICA    op verzoek: 

We’re Good To Go:

Polka Dot Bikini:

Wind In My Sails: Super gave dans, wel even lastig maar eenmaal door dan danst het heerlijk weg. Nummer 1 voor mij op dit moment. Een Easy Intermediate Dans maar laat dat Easy maar weg…..

Back In Love By Monday: Even weer een leuke country dans wel 64 tellen maar danst lekker weg.

 Danger Twins:  Voor de liefhebbers, even lastig maar eenmaal door dan gaat het fantastisch.

As We Waltzed round The Room:      Mooie Walts gedaan wel op twee verschillende  muziek maar wij vonden White Summer Dress van Taylor John Williams het mooiste. De andere was van Isla Grant ..An Arccordeon Started To Play.

Zo weer even wat bijwerken door omstandigheden was er 3 weken  geen dansen.

Nu gaan we er weer tegen aan!!!!

Sweet Ireland. even  weer wat  anders. 

Some Kind Of Wonderful. leuk Kort Dansje. 

Raised On Love:   Even een dansje herhaald: Blijft Leuk

Four Strong Winds: Mooie dans en danst ook heerlijk weg.

I’m On My Way: Super leuk en een gezellig dansje 

Te Amare:  Een geweldige dans en muziek. Wel even doorkrijgen maar dan zo leuk om te doen. Ik had er best wel even moeite mee…  Een dans van Wil Bos. 

Do It With Style: Even heel wat anders en even wennen maar toch wel leuk.

Hallo Dansers Van The Silhouettes,

Ook wij zijn weer begonnen, even weer wat herhalen maar dat ging toch ook weer vlot.

Lonely Inside: Danst ook weer heerlijk weg.

Hallo Dansers Van The Silhouettes,

Helaas moeten we voorlopig weer even stoppen, niet leuk maar wel begrijpelijk. Jammer dat onze feestavond niet door kon gaan. We proberen het volgend jaar(vorig jaar ook vanwege Corona  niet doorgegaan) nog maar een keer. Onze leuke hoedjes bewaren we even. Wens iedereen toch een hele mooie en een gezellige maand toe. Stay Safe.    Lieve Gr en een dikke knuffel.   

Dance Darlin’ Mooie muziek en danst heerlijk weg.

Thunderbird: Leuke vlotte dans

Anything You Want (You Got It): Een mooi nummer Van Roy Orbison. Gaat er altijd in!!! Danst ook lekker weg en het einde een mooie Pose.

Don’t Shut Me Down:   Mooie muziek van Abba en de dans ook. 

Cold Heart:   Geweldige muziek konden er ook niet genoeg van krijgen, niet moeilijken danst heerlijk weg. 

Into The Dark Night: stond al een tijdje op mijn lijstje, mooie dans en dat ging weer als een speer… 

Even een trieste mededeling, onze Pieter van Houwelingen is plotseling overleden. Pieter heeft lang op de zondag gedanst en was sins kort bij ons komen dansen. Wij wensen Diny heel veel sterkte toe.

Zo even weer wat bijgewerkt…

The Gulf Of Mexico:  Ee oude dans maar weer een nieuwe dans  opgeschreven, vond het weer leuk even een tussendoortje. 

Now, Aways, Forever:   Een mooie waltz opgedragen aan Marja Urgert..

Bongo Cha Cha Cha:  Leuke  vlotte dans.  Geschreven door Lars Kuif.

My Bestie:     En leuke dans wel snel en wat tags. Deze dans is erg populair dus die moet je dan volgen voor diegene die wel eens gaan vrij dansen.

When The Grass Grows:  Een mooie rustige dans. 

Love Like A Symphony:    Super leuke dans even een lastige restart. 

  Hallo Dansers van The Silhouettes,

Ook wij zijn weer begonnen in onze nieuwe zaaltje en daar zijn we erg blij mee, een heerlijke vloer en een gezellige indeling. We hebben 2 groepen samengevoegd, 2 aparte avonden was niet om te doen. Als alles er is, ja dan is het druk maar in Augustes / September krijgen wij er een behoorlijk stuk erbij. Ik vond het de afgelopen 3 weken erg gezellig en dat lieten jullie ook wel blijken. Ook fijn dat we ons eigen baas zijn en niet aan tijden gebonden zijn. De laatste keer en dat was in September hebben we nog de dans Love Like A Symphony gedaan en die zijn we natuurlijk allemaal kwijt. Daar gaan we weer gauw aan beginnen want dat is een super leuke dans. Hoop dat we weer een gezellige tijd zullen hebben en….. Als iedereen er weer is zullen we even nieuwe fotos maken. 

Zo dat is toch bijna een half jaar geleden dat we noodgedwongen moesten stoppen met dansen. We gaan het weer proberen om het op te starten, voor hoe lang durf ik niet te zeggen. Wij hebben toch een kwetsbare groep en ik moet er niet aan denken dat er in onze groep een besmetting zou uitbreken. Ik begrijp ook dat er een aantal zijn die het nog niet aandurven. We moeten ons aan de bekende regels houden en als we dat doen moet het lukken.. Gelukkig kunnen we het goed ventileren de deuren kunnen aan de achterkant helemaal open en ook nog aan de voorkant. De wintermaanden moeten we bekijken hoe de situatie dan is.We gaan het allemaal bespreken hoe we alles goed en veilig in kunnen delen. Wees Allert en onderschat het niet, laten we rekening houden met elkaar en onze kwetsbaren en zorgen dat we weer niet terug bij af zijn….. We gaan toch maar gelijk 2 nieuwe doen want herhalen hoef ik niet want jullie hebben allemaal de dansjes van Coby goed gevolgd..( hoop ik ) hiervoor nog mijn hartelijke dank Coby.

Jerusalema:  Geweldige dans en niet moeilijk.

Love You Cha:   Echt een simpel dansje maar een heerlijke beat

Crystal Touch: Moest er even aan wennen maar toch een hele mooie dans. Deze dans  zal je ongetwijfeld overal zien.

Blame It On Your Heart: Daar word ik weer vrolijk van, een nummer van The Mavericks een goed lopende dans niet te lang niet te kort en een goed einde. Daar houden we van.

WINTERGREEN:  Een geweldige  dans  en leuke muziek. lijkt lastig maar valt ontzettend mee… niet te lang niet te kort helemaal prima..

In de herhaling:   Maybe I Could…. 

In de herhaling:   Rhyme Or Reason….

Oh Oh Na Na Cha:  Dit vind ik weer een prachtig nummer voor iedereen een makkelijke dans en leuke muziek…

Take Down:    Wat vond ik dat afschuwelijke muziek en dans… maar na een aantal keren dansen werd het steeds gaver nu een  fantastische dans helaas niet voor iedereen, maar ook gelijk reacties om deze ook uit te lessen. Dus echt voor de liefhebbers…..

I Believe:   Prachtige dans, niet zo moeilijk als Faithful Soul.  Deze moeten we ook even doen, heel veel dansen opgeschreven maar deze word toch wel vaak gedaan…

Holding Hands Together:  Vorige week hebben we deze dans gedaan als even weer een tussendoortje leuke muziek maar de dans heb ik na 2 minuten gezien..houden we maar er even in ik denk dat je deze dans wel vaker even gaat zien..

Faithful soul: Een lastige dans maar zo mooi….als je het een beetje doorhebt valt het ook wel weer mee.

Allereerst wens ik iedereen een goed en vooral een gezond 2020 toe. We gaan er hopelijk weer een gezellig dansjaar van maken.

UN TROCITO DEL CIELO:  Wat een geweldige mooie dans van Wil Bos.Een beginners dans staat er op  de sheet, maar dat vindt ik niet.Toch wel even wat lastige pasjes en wat snelle draaien. Dat wordt echt weer een toppertje. Toch hadden we het snel door…. top dames.

Nou de dans Soul Shake viel toch wel tegen, bijna niemand vond deze dansmuziek leuk. Wel de dans, dus op zoek naar leuke muziek.

SOUL SHAKE:  Niet echt mijn dans maar op verzoek ga ik deze toch uitlessen.Voor ieder wat wils denk ik dan maar.

HOME TO YOU:   Stond ook al een tijdje op mijn lijstje. Nu toch maar uitlessen.

WHEN YOU SMILE: Een heel leuk klein Absolute beginners dansje van roy Verdonk en josé Miguel....  zo maar weer even een tussendoortje. 

Willpower:  Weer een geweldige dans van Robby McGowan Hickie. Klopt weer helemaal toch even lastig maar eenmaal door een heerlijke dans.

Hallo dansers van The Silhouettes:

Zo, even voor de meeste dansers weer wennen na de vakantie periode. Daarom beginnen we met een klein dansje en wat herhalingen. 

Gone West. Leuke country nummer. 

Hallo dansers van The Silhouettes,

Even problemen met de computer, we hebben een iMac gekocht en konden niet inloggen bij wordpress werk weer net iets anders bij Apple. Even nog ontdekken. Probeer zo snel mogelijk alles weer bij te werken via mijn laptop wat ik zelf niet zo prettig vind

Señorita la-la-la. vond ik in het begin een afschuwelijke dans… maar hij ging steeds leuker worden, toch uitgelest en het zelfde verhaal van de meeste dansers . Nu na even wennen vinden ze deze ook allemaal heel leuk [zeggen ze]…..  

Bonaparte’s reatret: Ook leuk.

Baby Why:   Een leuke dans van Joke Mozes en John Warnars.

Everybody Cha Cha:  Toch wel een Lastige dans, best wel snel en even goed in het ritme komen.

Cuban Moon:   Een leuke dans van Ria Vos

The Picture:    Een mooi kort country dansje.

Nothing But You:  Top muziek en danst heerlijk weg.

Codigo:   Uitgelest op de zondag.

Mandame Flores:  Wat een mooie muziek van Sparx daar hou ik van. Ook een mooie dans, geschreven door Dj Dan. Een top dans.

Starlight:  Leuke muziek van Michael Buble.

Veneno:      leuke muziek maar even goed in het ritme komen dan gaat het prima. 

I Do:   Een mooie dans en muziek van Marja Ugert en Jan Van Tiggelen. Even lastige stukjes er in maar dat komt ook wel weer goed. Let even op er zit een fout in de sheet met betrekking tot de TAG…kijk even naar het filmpje van Jan en Marja zo moet het goed zijn. De eerste keer ga je linksom en de tweede keer ga je rechtsom en op de sheet staat twee keer linksom. Zelf vind ik twee keer linksom mooier  en makkelijker uitkomen maar het is niet anders in het tweede filmpje doen ze het wel dus een beetje verwarrend. De goede sheet heb ik er ook bij gezet.

My Angel And Me: Een  snelle en best wel lastige dans maar o zo gaaf. Er zijn meerdere  dansen opgeschreven maar deze vond ik de beste.

Singing The Song.     In de herhaling:

Who Needs Mexico:   Een hele leuke dans van Wil Bos.

Hallo Dansers van The Silhouettes,

Ik wens jullie allemaal een goed en gezond 2019 toe.

We maken er weer een mooi dansjaar van.

Ice Cold Corona:   Op de zondag uitgelest.

Music to my eyes: Wat een geweldig nummer en een mooie waltz. Was verbaasd dat deze nog niet in de top 10 stond. Nu even gekeken en mooi dus toch in de top 10 en op nummer 3. Mijn favoriet op dit moment.

Thank you:  Leuke country dans en mooie muziek. Moet een beetje aan Hans Combring denken qua tekst. Draag deze dans dan ook aan hem op.

Clueless:  Super gave muziek en dans, muziek van OLLY MURS. Altijd goed.

I´ve Been Waiting For You:      Een hele mooie dans even wennen aan de tempo en nooit doen na een hele snelle dans want dat is even omschakelen. Ook mooie muziek.

Special Delivery:     Dat was wel weer een dans voor ons, gezellig en kort.

Love Flow:  Wij deden daar een lastige dans op  GO WITH THE FLOW…en dan op snelle muziek, echt gaaf, maar nu gewoon even een rustige voor iedereen.

Zo we gaan weer gezellig een nieuw seizoen in, hopelijk  hebben jullie een fijne vakantie gehad en zijn jullie goed uitgerust om vanavond weer flink aan de bak te gaan.

Doin La Bamba: Voor de liefhebbers van een simple dansje.

Geschreven door Marja Ugert en Jan van Tiggelen.

Echoes love:    Een lastige van Ria Vos en Rhoda Lai maar eenmaal door, super gaaf.

In de herhaling:

Journey To The Stars.

Op de zondag uit gelest:  Starts With A Blank Page:

Geschreven door  Marja Ugert en Jan Van Tiggelen

Sweet Caroline:

Echt een gezellig dansje, vol met A en B en Tags maar dat stelt niks voor.

Geen moeilijke dansjes tijdens de vakantie, we houden het gewoon gezellig.

Not Your One Night Stand:

Een behoorlijke snelle dans, maar o zo leuk:

Stumbling In:

Leuke muziek en een leuk kort dansje.

You Are The Reason Baby:    Mooie dans maar 16 tellen met de & en de a tellen komen we wel op 32. Super mooi om te dansen.

Hallo Dansers van The Silhouettes:

Even wat problemen gehad met de site, was al weer wel in de lucht maar kon het niet bewerken. Nu hopelijk weer opgelost.

EVEN IN HET KORT DE DANSEN, MORGEN WERK IK HET  WEER HELEMAAL BIJ.

Danza Loca:   Een dans van Wil Bos en Hyunji chung. Een geweldig zomerse dans en wat hebben we gelachen want er waren wel veel wulpse bewegingen. Viel bij iedereen in de smaak. Op dit moment mijn favoriet samen met de dans Make A Little Hay.

Make A Little Hay:  Hè Hè, een leuke dans waar iedereen het weer mee eens was. ( grapje ) geschreven door Kim Ray. Niet moeilijk, leuke afwisselingen erg leuk en danst ook heerlijk weg. 

The Nearest To Perfect:  Mooi nummer en dans van Marja Ugert en Jan Van Tiggelen.

Lonely Lady:  Ja wat moet ik er van zeggen, leuk om het met een grote groep te doen maar (denk ik) weer snel voorbij.

Wake Me Up:     Stond al een tijdje  op mijn programma om deze te  herhalen. I.v.b met het overlijden van Avicii , een top dans en een top nummer zeker op zijn plaats om deze nu te herhalen:

My Mother My Teacher My Friend: Aardig dansje.

Zo even de beuk erin. 3 nieuwe dansen gedaan. Moet kunnen. Volgende week nog eens 2 en hebben dan weer genoeg variaties.!!!!

Whiskey Bridges:    leuk kort nummertje.

No Soy Como:  leuke muziek en lekker vlot, geschreven door Antoinette Claassens en Marian Van Der Heijden.

Pull You Through: Een behoorlijke lastige dans, niet voor iedereen maar altijd verbaast dat toch iedereen weer op de vloer blijft staan en dat ging nog goed ook voor de eerste keer, Top meiden.

Celtic Duo:  Niet echt mijn dans vind het saai , maar gaat al wennen.

I Close My Eyes:  Wat een mooi nummer, een eenvoudige dans voor een iets te lang nummer, ( kan mij niet te lang duren )  maar ik heb de muziek ook in een iets kortere versie. Gezongen door Chris Norman en Nino De Angelo.   WAUW…….

Rusty Strings:        Even weer een country nummerGeweldige muziek van Dick Van Altena.

In de herhaling:   Bad Moon On The Rise:

Close To My Heart: Leuke muziek van Barbados, danst ook heerlijk weg.

In Our Blood:  Een wat lastige dans met heel veel draaien. Eenmaal door dan supergaaf. De lastige draaien kun je er uit halen.

Dirt In My Face:  Een leuk kort walsje.

More Than Frieds:   Zomaar weer een klein modern dansje gedaan. 

 A Thousand Stars:    Ik denk dat de meesten deze wel weer leuk vinden.

 

Hallo dansers van “The Silhouettes”

Zo, gelukkig weer alles een beetje gewoon. Wel altijd gezellig die dagen maar ik ben altijd van slag af. Deze lange maand nog even door en dan op naar het voorjaar.

We zijn weer begonnen en 2 leuke dansen gedaan. De eerste super gaaf, op dit moment mijn favoriet.

Sweet Hurt:     een dans van Ria Vos. Even vreemd zoals de dansers zeggen maar dan in èèn woord TOP……danst ook zo mooi weg en iedereen kan mee doen. Niet te lang, niet te kort daar houd ik van.

Daarna een dans van Marja Urgert en Jan van Tiggelen:

“On This Nigth”

Ook leuk alhoewel ik weet dat niet iedereen van deze muziek houd. Maar voor iedereen is er wel wat, zo hoort het..

Hallo Dansers van ‘The Silhouettes”

Hierbij wens ik iedereen hele fijne feestdagen, een gezellige uiteinde en vooral een goed en gezond 2018 en uiteraard veel dansplezier.

Hallo Dansers Van “The Silhouettes”

Een jaar alweer bijna voorbij, gaat allemaal zo snel..Nieuwe dansen doen we niet meer, het is altijd een rommelige maand. Nog wel een dansje op verzoek gedaan nl: Turn To Me. Volgende week onze kerstavond vol met lekkere hapjes. Altijd gezellig. Daarna de laatste dansavond van het jaar, oliebollendansant. Daarna weer een nieuw begin hopelijk weer met veel plezier en volop gezelligheid. Gr Alja.

Turn To Me:

Forget-Me-Not:

Een leuke rustige dans en mooie muziek. (country)

Just Call Me Lonesome:  op de zondag uitgelest.

Leuk beginnersdansje geschreven door Marja Urgert en Jan Van Tiggelen.

Blue Wing:  Dansje van DJ Dan.

Twisting:    makkelijke tussendoortje.

Life After Love:

Mooie muziek en de dans niet moeilijk, maar de muziek  Believe van (CHER)  blijft toch het mooiste. Voor de liefhebbers op deze snelle variatie is altijd goed.

Isn’ Enough. Mooie waltz, viel niet bij iedereen in de smaak. Nog een paar keer doen anders naar de verzoekjes.

Down On Your Uppers:

Leuk dansje, vindt het net even te lang duren maar is niet anders.

Hallo Dansers Van The Silhouettes.

Zo even een beetje bijkomen, na een heftige week i.v.b met het overlijden van Piet Van Der Hoek, de draad maar weer een beetje oppakken. Nog steeds onwerkelijk en nog niet te bevatten. Gisteravond met dansen verwacht je ieder moment dat hij binnen zou stappen. Piet danste al  bijna 17 jaar bij “The Silhouettes”, toen het dansen niet meer zo goed ging zat hij vaak achter de laptop om voor ons de muziek te verzorgen. We hebben samen veel lief een leed gedeeld. Het afgelopen jaar ging het wat minder met Piet en dat liet hij ook duidelijk merken. Maar ik en alle dansers  van “The Silhouettes” koesteren alle mooie en leuke herinneringen die wij samen met Piet mochten beleven. Het is goed zo, je hebt je rust gevonden. We zullen je missen vriend.

De muziek en vooral de tekst van HELL & HIGH WATER dragen wij aan jou op. Weet zeker dat je het heel mooi zou vinden.

Mexican Cantina:

Zoals ik wel vaak zeg even een tussendoortje voor iedereen, en wat was die leuk. Alleen de muziek vond ik wat jachtig en lastig om in te stappen. Gezocht naar een andere “Come A Little Bit Closer” en gevonden gaat iets langzamer maar klopt helemaal, iedereen vond deze muziek geweldig. De muziek die wij nu daarop dansen is, Come A Little Bit Closer van Serrito. Bijna het zelfde hoor maar net iets gaver en eindigt ook mooier.

Hell & High Water.

Dit vind ik in èèn woord geweldig. Zo mooie muziek en de dans niet moeilijk. Dit gaat absoluut een topper worden.  Geschreven door vikki Morris.

Quiero Bailar:

Deze heb ik in 2 keer uitgelest, èèn met draaien en èèn zonder draaien. Het is een snelle dans met veel draaien en niet iedereen wil en kan  zoveel snelle draaien maken. Maar dat ging toch erg goed. Geschreven door Wil Bos.

Op de zondag uitgelest: 

Amor:     Een leuk gezellig dansje.

Te Most Beautifull Girl:

Ook een leuk en makkelijk dansje.

Su Casanova:

Een vrolijke, gezellige dans. Geschreven door Wil Bos.

Hallo Silhouettes,

Leuk dat jullie er weer allemaal zijn. Wel wat herhaald want niet iedereen was er in de vakantie periode. Toch nog 2 dansjes gedaan.

Something Tells Me:

Vind ik een hele mooie dans en mooie  muziek van Raul Malo geschreven door DJ Dan.

Lonely Drum:

Een heel kort en makkelijke dansje, Ik vind er totaal niets aan en wat een hype om zo’n dansje. Maar goed een aantal vonden het wel leuk dus daar moeten we dan ook weer aan denken.

 Nog heel even de we beginnen weer met de lessen, alhoewel we wel een aantal tijdens de vakantie uit gelest hebben. We herhalen deze natuurlijk voor diegene die er niet waren.

Despacito:

Zoveel dansen op geschreven dat je niet meer weet wat je moet doen. Deze is van Lars Kuif, zelf heb ik hem gehad bij de Hill-Billy en dacht deze is wel wat voor ons. Ook omdat er een aantal  mensen daar gaan  vrij dansen kunnen ze deze ook mee doen. Even weer wennen aan de ritme maar dat komt wel weer goed.

Zo even weer wat bijwerken. Nog een paar weekjes en we beginnen weer aan een nieuw seizoen. We zijn in de vakantie alleen op de dinsdagen door gegaan en toch ook nog een paar leuke dansjes uitgelest.

Delilah:

Super gave dans van Ria Vos, gaat wel snel met veel draaien, maar nog een paar keer goed oefenen en dan komt het helemaal goed. De muziek van Frank Galan is ook super geweldig.

I Must Be Dreaming:

Een wat snellere dans, hadden we zo onder de knie.

Champagne Promise:

Mooie rustige dans.

Vivir: 

Wat een heerlijk zomers nummertje. Ik zou zeggen lekker doen. Gezongen door Frank Galan.

Tu Tienes Razon:

Vind ik een leuk zomers dansje, mooie muziek en een leuke dans.

Geschreven door Marja Urgert en Jan van Tiggelen.

Ride With Me:

Weer een leuke van de Mavericks. Jammer dat de muziek zo lang duurt zeker op het end. Maar toch weer onzettend leuk.

Twist & turns:

Deze stond al langer op mijn lijstje, zo’n onwijs gave muziek, lastig maar super gaaf. Voor de liefhebbers.

Together For Ever:  muziek van Rick Astley. 

Even weer een simpel  tussendoortje:

Amarillo By Morning:

Leuke dans en natuurlijk mooie muziek, een dans van Ira Weisburd. Vaak wel allemaal een beetje het zelfde van Ira  maar deze heeft weer eens leuke pasjes.

Refund To My Heart:

Even een dans voor de “diehards” die weer eens een moeilijke dans willen. Mooie muziek, een dans van Ria Vos.

En verzoekje op de zondag:

All Heaven Allows: 

Muziek van The Mavericks,  alijd goed.

Things:  Mooie muziek en een rustige dans.

Rolling Along:

 Een dans van Diana Dawson, schrijft altijd leuke dansen.

Afgelopen woensdagvond met een groepje van 8 personen naar The Mavericks geweest, helemaal geweldig, wat een sfeer en wat zaten we toch goed wel aan de zijkant maar helemaal vooraan we konden ze net niet aanraken maar toch een handtekening kunnen bemachtigen. Onder elkaar een geweldige dag gehad. Met z’n allen met de trein, gieren, brullen, lachen, eten en een beetje gezopen. S’nacht’s om 2 uur thuis nou daar was even 2 dagen voor nodig om bij komen. Voor herhaling vatbaar. Kom ik op dit moment een leuke nummer en dans tegen van The Mavericks dus gauw uitlessen. ROLLING ALONG

Mr Dee Jay:

Weer een leuk tussendoortje. Wel heel simpel maar wel heel gezellig en daar gaat het toch bij ons hè.

Brother Louie:

Leuke dans, muziek van Modern Talking, maar dan in een nieuw jasje gestoken. ( Tweede filmpje.)

LET OP: Op de sheet staan 2 restarts de eerste klopt de 2 de kan ik niet terug vinden, waarschijnlijk een foutje. In de dansfilmpje zie je het ook niet terug en het eindigt allemaal goed. Mocht je het toch anders zien dan hoor ik het wel.

Hallo dansers van The Silhouettes

Zo even weer heel wat om bij te werken, gelukkig de site weer in de lucht. De website was verouderd en niet meer veilig genoeg, nu een flinke update gehad en hij is (gelukkig) weer bewerkbaar. Bedankt Stephan voor je inzet. Zo wat hebben we allemaal ook alweer gedaan:

If you only knew:   Op de zondag uitgelest.

4 In The Morning:   Lekker OUD BOLLIG, toch wel leuk. Een waltz, we waanden ons allemaal al in een mooie sissi  jurk. Thema avond…….???

Cupid’s Cha:   leuke dans gezongen door michael bolton, maar vonden Sam Cooke toch mooier.

In de herhaling:

Don’t Let Me Down:

Here We Go:   Blijft toch een gave dans.

East To West:     Voor sommige nieuw, maar pikten het heel snel op toppie.

One night:   Een hele mooie dans en de muziek nog mooier, geschreven door  Tonnie Vos.

Simple Things:  Dans van de week bij Al Country, Leuke rustige dans. Geschreven door Gaye Teather.

Hallo dansers van ” The Silhouettes,”

Allereerst een goed en vooral een gezond 2017.

Even weer wat bijwerken was behoorlijk geveld door de griep. We gaan er nu weer tegenaan en zijn begonnen met de dans ‘Oops Baby’  toch even lastig, de meesten vonden deze dans ook niet zo leuk. Toch altijd weer ( gelukkig ) een aantal die het wel leuk vonden.  Op de woensdag  heb ik hem er maar gelijk uitgegooid daar vonden ze het helemaal niks ( zeikers )  Grapje. Dus even weer op zoek naar een andere  dans.

The Music Man:  Ja erg leuk, gezellig en makkelijk.

Angeleno:     Op de zondag uitgelest, is al een tijdje uit maar dat geeft niet, mooie dans en muziek.

Italiano:

Speciaal voor COBY  die wilde weer eens een moderne vlotte en vooral moeilijke dans, nou dat was wel. Wel leuk even wennen aan de muziek maar even weer heel wat anders.

Dinsdag 20 December hebben we weer een gezellige kerst dansavond. Hopelijk zie ik jullie allemaal. En dit keer gaan we in kerst style,  lijkt me erg leuk. Hoe we het doen met hapjes moet ik nog even over nadenken. De vorige keer was het wel erg veel wat we hadden. Jullie horen het nog.

Baby Blue: 

Ja toch wel een mooie dans en ook wel de muziek, maar na een paar keer gedanst te hebben vlakte het erg af. Daarna op Muziek van Ben Steneker gedaan (ook baby blue ) was het toch wel leuker en had het wat meer power vond iedereen. Het gaat  Iets langzamer en de pasjes komen ook iets mooier uit. Dus voor de liefhebbers of op de orgianele muziek of van Ben Steneker. Geschreven door Marja Urgert.

Blue Bird :  Vond ik toch wel erg leuk. Geschreven door Kim ray.

My Sweet Mary:      leuke dans , een oud nummer van Tom Jones ( Green Green Gras Of Home) maar nu gezongen door Die Campbells.

Coby kwam weer met een aantal dansen terug uit Turkye. Twee uitgezocht waaronder  Dimelo Tu en That Love

Dimelo Tu: 

Mooie muziek van Sparx,  dans geschreven door Francien Sittrop en  Willem Snell.

That Love: 

 Wow een flinke hap (valt mee) even de muziek een paar keer horen daarna super gaaf. Speciaal voor onze jongste deelnemer Maiky. Wel lastig  door de verschillende bruggen maar goed hoorbaar. Dat word lachen. Geschreven door Will Graig, een moderne dans en muziek van Shaggy.

Come on Closer:     op de zondag.

Leuke muziek maar de dans vond ik na een aantal muren meer als genoeg. Van mij mag het eruit maar voor velen die ergens anders vrij dansen zullen deze dans wel tegen komen.

Hurry Love:

Even een dansje tussendoor voor de nieuwkomers. Muziek van Bette Midler maar ik doe het op muziek van Phil Collins. Heel simpel maar wel leuk.

Invisible:  Een hele langzame dans maar o zo mooie muziek. Een verzoekje of ik die uit wilde lessen. Geschreven door Marijke Oei.

Hallo dansers van “The Silhouettes”

Ja, het woord stoppen was gevallen, had er even genoeg van hoe sommige dingen  niet zo gingen als dat  ik wilde qua danszaal. Maar ondertussen opgelost maar wist nog niet of ik nog wel door wilde gaan. Jullie dansers hebben mij over de streep getrokken. Sommigen waren zo van streek dat ze niet geslapen hebben en er voortduren mee in de weer waren van hoe nu verder. Ook ik had er last van en zag de verslagenheid bij jullie. De eenheid die wij hebben is zo speciaal daar kan en wil ik niet omheen. Wij hoeven niet aan de top te dansen, gezelligheid staat bij ons bovenaan. Bedankt voor alle lieve berichten. Daar doe je het dan voor. Ik voel dit  als een enorme waardering. We zien elkaar weer deze week en hopen nog op een paar mooie jaren.  Een dikke knuffel van mij.

The Love Of A Woman:   Leuke dans geschreven door DJ Dan.

64 tellen, 2 muren en gezellige muziek.

Boys And Girls:    Mooie dans en muziek van Ivonne Verhagen.

Niet echt een beginners dans hoor, goed de muziek en ritme aanhoren en dan komt het helemaal goed. Geen tags en restarts, niet te lang niet te kort helemaal goed.

 Hallo dansers van The Silhouettes,

Zo, de vakantie weer voorbij en maken we weer een gezellige start. Even een dipje in het voorjaar maar nu weer zin om te beginnen. We hebben afgelopen woensdag nog een vrije dansavond gehad onder genot van een hapje (veel te veel ) en een drankje. Was druk en gezellig en even wat bij gekletst. Ook allemaal weer zin om te beginnen en dat doet me goed. Daar doe je het ook voor.

We beginnen met  2 populaire  dansen nl:  SOFIA en GYPSY GIRL. Toch allebei wat lastig maar eenmaal door erg leuk. Daarna heb ik toch weer een paar mooie country dansen gezien. Maar alles op zijn tijd. Het moet gezellig blijven voor iedereen.

Zo even weer wat bijwerken, vakantie, oppassen op de kleinkinderen, het hoort er allemaal bij hè, maar wel gezellig. Vaak s’morgens een ontbijtje bij Ikea vond ze geweldig en ik ook alleen die verschrikkelijke k.u.t telefoons niks is belangrijkers als  al die telefoons. Ze staan in de rij met in de ene hand een dienblad en in de andere hand de TEL. Tijdens  het eten Paps en Mams het te druk met telefoneren, appen, Facebook bah belachelijk. Maar ja het is de tijd moet je maar denken. Wij hebben niet meegedaan aan die gekte alleen maar gekeken naar al die gestoorde mensen die alleen maar tijd aan zichzelf besteden. Ik noem het altijd maar een gebrek aan aandacht.

De maand juli even door gegaan alleen die ene warme woensdag was niet om te doen. De maand augustus stop ik, even weer wat bij tankenWeken niet achter de PC gezeten nu even weer wat tijd en heb weer wat leuke dansen gezien. Even uitproberen of het wat is. Nou nog een fijne Augustus en hopelijk tot September. GR Alja

Better When I’m Dancing:   Uit gelest op de zondag.

Is al een tijdje uit maar dat geeft niet wat leuk is doen we gewoon.

A Gamblers Tale:

Een leuke makkelijke dans, ik noem het altijd een tussendoortje. Ik heb het een beetje opgeleukt. In het begin is het een hak hoek en ik heb daar een teen hak van gemaakt met een beetje power. Daarna de vine, daar  heb een een rolling vine van gemaakt anders was het een beetje saai.

Pretty Flower Girl:

Muziek van Jan Keizer en Annie Schilder:  Leuk om te doen, een makkelijke dans.

Vooral doen.!!!

A Love I Think It Last:

Ja, een stukje goede country muziek:  even lastig met de tags maar een paar keer dansen gaat dat helemaal geweldig. 

 The Wonder Years:

Wat een leuke vlotte dans van  GAYE TEATHER. Muziek van mijn grote vriend DAVE SHERIFF. Hopelijk wordt het een grote  zomerse HIT. Ik denk het wel. Niet moeilijk, 64 tellen, geen tags of restart. 

Herhaling:  Wake Me Up.  ( niet wake me up and stay )

Heb Enchantment nog even gelinkt.

In de herhaling:    Peppy Toe.

 Toch wel grappig even weer een oudje tussendoor. ( voor de meesten )

Tall Cuba Libre:

Een rustige mooie country dans. Er zijn er al verschillende dansen op geschreven maar deze vond ik het mooiste. Weer gezellig voor iedereen.

My Gypsy Queen:

Tell the world: 

Wat een heerlijke dans stond al een tijdje op mijn lijstje. Pas weer gezien en gedanst en ja nu toch uitgelest.

Someone Feels Like  A Fool.

Mooie Waltz,  eigenlijk al een oud dansje  maar weer in een nieuw jasje gestoken. Wel leuk.

Lieve Joke van Eijk,

Namens alle dansers van “The Silhouettes” wensen wij jou en je fam hèèl vèèl sterkte toe met het overlijden van Frans. Altijd aanwezig geweest bij alle feestavonden van onze club. Altijd vrolijk en gezellig. We zullen je missen.

In de herhaling:

Fly High: en  Enchantment.

I’m Coming Home:

Een leuk kort dansje van John Warnars.

Here We Go:

Leuke vlotte dans van Robbie M H. Geen bruggen en restarts. Gelijk al klagers natuurlijk, die leer ik nooit maar dan valt het toch allemaal weer mee. Zoals gewoonlijk.

Plain Spanish: Op verzoek

Een herhalings dans altijd mooi geweest. Houden we er voorlopig weer een tijdje in.

Suspicious Mind:

Even getwijfeld of ik deze wel uitging lessen. Ik vind de dans en de muziek supergaaf even weer iets heel anders. 64 tellen een grote tag,  leek heel wat maar valt ontzettend mee. Toch gedaan  en de meesten vonden het heel leuk vooral die rolletjes draaien.

Zo even weer wat bijwerken. Altijd een drukke maand december kwam er niet aan toe om de site bij te werken. Maar allereerst wens ik jullie allemaal een goed en gezond 2016 toe en dat we weer een leuk en gezellige dansjaar mogen beleven.

We begonnen dit jaar met een dans van Wil Bos nl:

Staying In Love  uit gelest in de broodfabriek. Mooie muziek en een goed lopende dans. Geen tags en restarts dus mooi om mee te beginnen.

De foto’s van flower power is niet helemaal goed gegaan als ik even weer in mijn ritme zit probeer ik het even opnieuw.

C’mon C’mon:

Big Blue Tree:

Good Bye Eyes:

Like Coca Cola in Hollywood:

Patsy Fagan:

Summertime Love:

The Everly Medley:   Kan niet anders zeggen dat het weer een leuke dans is, een medley van The Everly Brothers. Een dans wat weer helemaal bij de muziek past. Even een lastige restart moeilijk om te horen maar na een paar keer gaat het goed.

Mary’s Jive:    Een dans wat weer helemaal in mijn straatje past.  Mary’s Jive  of ook wel Hello Mary lou. Een leuke vlotte korte dans. Heerlijke beat.

Dangerous Dream.  Daar moet ik wel even wat over vertellen. De muziek geweldig, gezongen door Thomas Anders. We kennen hem als de wederhelft van Modern Talking. De Sheet klopt niet helemaal, gelezen nogmaals gelezen, gedanst, nogmaals gedanst. Ja wat moet je daar dan mee.  Ik heb de sheet wat aangepast. De restart klopt ook niet. Misschien te vlug op papier gezet. Er zijn ( nog ) geen dansfilmpje van  ( wat ik nu wel begrijp )  dus kon ik het ook niet helemaal controleren. En toch ga ik hem doen met wat kleine aanpassingen. Misschien zit ik er wel helemaal naast. Haha. Als wij de muziek en de dans leuk vinden, houden we het toch gewoon in onze eigen clubje. Ik zal het wel linken kan je vast even naar de muziek luisteren.

38 Degrees:   Vlotte moderne beginnersdans.

Sweetheart:   Gewoon een dans weer voor iedereen. Makkelijk kort even weer een tussendoortje. Leuke muziek van Paul Baley.

Pina Colada Boy:  Leuk vlotte dans geschreven door  Pieter en Allison. Helaas nog geen NED sheet. Zo even weer wat bijwerken. We zijn in de vakantie 1 keer in de week doorgegaan. Was erg gezellig en erg druk. We hebben wat herhaald, wat oudjes en wat eenvoudige nieuwe dansen. Wat hebben we gedaan:

Ticket To The Bleus: Ja, natuurlijk een gezellige dans en muziek uit onze tijd . Gaat er altijd in.

Memphis Love:   Een mooie rustige country dans.

Lord Help Me:  Op verzoek.

Sometimes It Hurts:  Op verzoek:   Een dans die ik zelf geschreven hebt, al een hele tijd terug en wilden dit toch nog weer eens dansen. Wel op de zondag gedaan.

Break Me Up:    Zo, vanavond was Tosca weer eens aan de beurt om eens weer een moderne dans te doen. Verzoek ingewilligd. Een leuke dans van Kate Sala. Voor een aantal een beetje te moeilijk, vakantie breekt aan en dus niet zo veel zin meer om nog op korte termijn een lastige te leren.

The Bomp:   Ja, dat is weer een lekker zomers nummertje. Een dans van Kim Ray. De muziek van The Overtones.  Niet moeilijk, wel 64 tellen maar kort van muziek. Vooral lekker uit je dak gaan en gezellig mee galmen.

Manana Ce Va:  Niet echt mijn dans, erg langzaam en lang maar op verzoek toch gedaan. Wel mooie muziek.

La Ultima No Cha:  Een linedance maar ook een partnerdans. De linedance was toch wel met veel snelle draaien. De koppeldans ging toch wel heel erg leuk.Wel even lastig maar eenmaal door ging het geweldig. Sommige vinden het echt niet leuk maar achteraf vonden ze het toch heel erg leuk. Even een keer wat anders.. Muziek van Jose Feliciano. Erg leuk, een beetje Salsa.

Hidalgo Boogie:    Een leuke dans, viel niet zo goed bij sommigen, even een weekje overgeslagen. Nog even een keer proberen, zo niet gooien we hem eruit.. of na tienen voor de liefhebbers. Ben een keer op de tour gegaan naar een rondje Nederlandse Choreografen. Ze worden vaak overspoeld door de bekende Choreografen. Zijn vaak leuke dansen.  Moet wel een beetje in ons straatje vallen hoor. Dus ik stoor me er deze keer niet aan. Ben nu weer op zoek naar een leuke dans van een Ned Choreograaf. Natuurlijk is Ria vos een zeer bekende, maar die is al bekend genoeg.

Como Yo:       Leuke dans van Roy Verdonk. Muziek van Sparx, de restarts toch een beetje moeilijk om te horen

Modern Romance:    Even een lastig  stukje maar dans toch wel aardig weg. Heel even uit de running geweest maar nu weer up to date. Twee weken geleden hebben we een dans in de herhaling gedaan nl:

Quando Da Cuba, altijd een leuke dans geweest. Geschreven door Christa Klaasenbos.

Todo Se Paga:   Mooie rustige dans en mooie muziek van Sparx. Geschreven door Tjwan Oei en Marja Urgert.

I’m Ready For It:    Een geweldige dans en muziek van Olly Murs.  Op papier staat easy novice, maar dat is het absoluut niet. 64 tellen twee tags, lastige pasjes, goed op de maat van de muziek dansen, ja dat red je niet in èèn keer. We kwamen ook maar tot èèn muur. Niet een hele avond mee bezig zijn want er zijn ook nog andere leuke dansen. Volgende keer gaan we gewoon verder met de volgende muur, eenmaal onder de knie dan gaat het geweldig. Een dans van Sebastiaan Holtland.

Dance With Me Into The Morning:  Ik heb aan de dansers gevraagt of ik ook eens een dans voor mij zelf uit mocht kiezen, en dat mocht (ha ha) maar ik wist al lang dat de meesten deze niet leuk zouden vinden. Deze muziek vind ik geweldig.  De dans, ja ook leuk nl een tango.  Eenmaal uitgelest vonden de meeste het helemaal geweldig.  Maar een paar vonden het afschuwelijk. Ha Ha lachen. Maar dat hebben we gedaan , vreselijk gelachen. En daar gaat het toch om, plezier, lachen en toch op de vloer blijven staan ook al vind je het niet leuk. Op de woensdag kregen we er geen genoeg van ik heb hem wel 4 keer moeten draaien. Heerlijk mijn muziek en mijn dans. Blijft er voorlopig een jaar instaan. ( Hi Hi ) Rock & roll :       Leuke country dans van Robbie mc Hickie. Niet moeilijk, gewoon gezellig voor iedereen.

Casa Musika:    Op verzoek, een aantal vonden het een leuke dans , de meeste gingen zitten. Ik ga het nog èèn keer uitlessen en daarna voor de liefhebbers na 10 uur. Op de woensdag vond niemand het leuk dus een ander uitgelest nl: Rock& Roll.

Up:    Weer een wat moeilijker dans, maar wel een lekker lopende dans. Kost even wat moeite maar dat komt wel goed. (zoals gewoonlijk) Altijd een hoop geklaag in het begin maar na verloop van tijd is het, oh wat is het een leuke dans. En natuurlijk de leuke muziek.

Runaway:      Leuke dans zo even tussen door, voor de liefhebbers.  Een nummer van The Overtones. The Rose Without A Thorn:     Een leuke en gezellige dans. Even moeite met wat draaien, vooral de andere muren. Maar voor de eerste keer ging het toch wel goed. Muziek van Ann Tayler dus altijd goed. In de herhaling:

Tango De Pasion.    Wel weer leuk om het te doen, we pikten het weer snel op. Blijft een mooie dans. Staat onder in lijst van dansen.

Wonder Train:    Even getwijfeld of ik deze dans uit zou lessen. Ik vond  de dans erg leuk maar misschien iets te snel voor sommigen..  Bijna iedereen vond het toch een leuke dans. Na enkele malen gedanst te hebben was ie toch wel gaaf. En op dit moment erg populair. Een dans van Ria Vos .

Don’t Let Me Down:   Weer eens gekozen voor een waltz,  mooie muziek wel wat pittige draaien voor sommigen, maar het ging toch allemaal weer goed. Een dans van Robbie McGowan Hickie.

First in Line:   Leuke en makkelijke country dans weer voor iedereen. In de herhaling : 

Go With The Flow:    Altijd een geweldige dans geweest moesten wel even weer goed nadenken want zo makkelijk was het niet. Een aantal hadden deze dans niet gehad dus dat was even aanpoten, maar we herhalen het de volgende week wel weer hoor.!!!

Lieve dansers van The Silhouettes, Allereerst wens ik jullie allemaal veel goeds en vooral een gezond 2015 toe en dat we nog maar een hoop dansplezier mogen beleven.  Wat hadden we toch een gezellige kerstavond, iedereen had op zijn eigen manier wat gemaakt. En het was allemaal lekker. Wat hadden jullie er veel werk van gemaakt. Mijn complimenten. We gingen allemaal voldaan naar huis. Veel gedanst oud en nieuw door elkaar, toppie. Dit is echt voor herhaling vatbaar. Ook nog bedankt voor de leuke kaarten en de lieve woordjes. En voor het geld koop ik natuurlijk iets leuk.  Een dag voor oud en nieuw zaten we alweer aan de oliebollen ook dit was erg gezellig. Bedankt joke. Wat ben ik toch trots op jullie, dat we zo gezellig met elkaar omgaan……Zo en nu weer op zoek naar leuke dansen. gr Alja

Dans in de herhaling:

Dreamboat    en

Have You Ever Seen The Rain   Merry Christmas:    Even een dansje tussen door voor de kerst  op muziek van Glee, simpel en leuk.

We Only Live Once:  Wat een geweldige dans en wat een gave muziek.  De aller eerste keer dat ik de muziek hoorde was ik er helemaal weg van. Voor mij op dit moment een echte topper. Ging super snel met uitlessen en we vonden hem allemaal geweldig. Op de woensdag even afwachtend maar na een paar keer gedanst te hebben vonden ze het ook super gaaf. Al deze dansen kun je terug vinden onder het kopje dansen, gelinkt naar Copperknop en meestal de nederlandse sheet erbij. Sommige mensen hadden hier moeite mee en zochten vaak naar de dans. Dus heel simpel.

They Call Me The Breeze. :      Op verzoek deze dans uitgelest, leuk soms wat lastig maar ging toch allemaal weer goed voor de eerste keer. Wat jammer, Coby van Adrichem dat je ons gaat verlaten. Na je tweede heup operatie wil het niet meer zo lukken. Je was er heel wat jaartjes bij, al vanaf 2003. Namens alle dansers wensen wij jou het beste, we zullen jou en je gezelligheid enorm missen. Misschien als je toch nog weer gaat opknappen zien we je hopelijk terug. En kom vooral toch nog eens een keertje langs.  Gr van alle Silhouettes.

Must Be Something:  Mooie dans en mooie muziek van Sparx. Iedereen vond de dans en de muziek erg mooi. Zal voorlopig wel blijven hangen. Voor mij iets te kort, maar ja draaien we het gewoon 2 keer achter elkaar.

Budapest:     toch ook wel erg leuk ,simpel en toch apart. Wel heel leuk hè

Fireball, het ging echt allemaal als een speer. Na twee keer uitlessen ging het toch wel heel goed. De meeste vonden het wel erg leuk. Zo,even terug van weggeweest. Leuke week gehad in Turkije met een workshop van Francien Sittrop. Met een groepje van 10 mensen van The Silhouettes hebben we een hele leuke week gehad, leuke nieuwe dansen van makkelijk tot best wel pittige dansen. De manier van lessen en de grappige echtgenote Nico was ontzettend gezellig. Ook  veel nieuwe mensen ontmoet uit heel Nederland. Allemaal heel gezellig. Het hotel was minder zo ook de omgeving en toch wel het onvriendelijke personeel (op een paar na) maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben gelachen en het was mooi weer  dus we hebben het zelf ook wel gezellig gemaakt. Nog een dagje naar Kos geweest met een zeer snelle boot was ook een leuke ervaring. De vertraging van 4 uur op het vliegveld was minder leuk, s’middags om half 3 gehaald en s’nachts om 3 uur thuis was toch een lange dag. Toch wel een paar dagen nodig gehad om bij te komen. Probeer wel weer om even de site bij te houden maar ik had echt geen fut. Wil je wat foto’s bekijken kijk dan op de site van Fracien Sittrop.nl en je wordt doorgelinkt naar vakantie in Turkije. Zo, we zijn begonnen met een makkelijke dans nl:

Loving you. Een mooie rustige dans, daarna Budapest, hier zijn vele dansen op geschreven. Francien heeft er èèn uitgelest en die was erg leuk en niet te moeilijk. Ja, en dan werd er gevraagt om Fireball ,  die is echt gaaf en gaan we ook doen hoor. Wel lastig. We gaan het gewoon proberen.   Leuk om weer te beginnen maar we moesten toch wel weer veel herhalen. Ja vooral als je niet veel hebt gedanst in de vakantie…   Maar we komen er wel weer, even aanpoten dan komt het helemaal goed. Daarom een rustige dansje.

Makita:  Leuke dans geen bruggen en restarts. Een dans voor iedereen. Zo, de vakantie is weer voorbij. Op zoek naar weer leuke dansen. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad, en kunnen we er weer stevig tegenaan. Gr Alja

Darling You Are The Song ( EZ ):   Wat een geweldige muziek en wat een leuke dans. Geschreven door Maria Tao. Ze heeft er twee dansen opgeschreven een 64 tellen dans en een 32 tellen dans. Het leuke is dat de eerste 32 tellen  van beide dansen gelijk zijn. Zelf vind ik de kortere dans fijner dansen, 4 muren en omdat het zo leuke muziek is wilde ik dat iedereen deze dans kon meedoen. Vele leuke variaties. Toch geen echte beginnersdans maar wel heel erg leuk. Voor de liefhebbers die wel de  langere dans willen, plakken we er de volgende keer gewoon 32 tellen aan vast.

The Boat To Liverpool:  Een gezellige dans, lekker vlot, vrolijk niet moeilijk op dat ene blokje met veel voetenwerk maar wel gelachen met zijn allen.

Those Where The Days:    Leuke muziek van de Hermes House Band. Geen moeilijke dans, maar toch lastig om te dansen en dat komt omdat er een vertraging en een versnelling in de muziek voorkomt. Tussendoor  nog eens 3 tags. Pas na een paar keer dansen voel je de ritme.  Ik denk zelf dat het een dans is die heel gauw gaat stijgen, maar ook snel weer verdwijnt. Maar soms moet je eens wat anders proberen. Zo even een maandje vakantie.  Nou ja vakantie.!!!   Werken in de tuin, oppassen, een verhuizing, ziekenbezoek, gezellig hoor.!!!  Maar dan in september weer dansen, das pas vakantie. Hierbij wil ik iedereen een fijne vakantie toewensen en hopelijk zie we elkaar weer gezond en wel terug in September. Op de zondag gaan we nog even door.    Gr alja

Don’t Really Matter:  Mooie eenvoudige dans. Deze op de zondag  uitgelest.

Capri Fischer:    Weer eens andere en afwisselende pasjes in de dans, leuk gezellig en zomers. Ik zeg  DOEN.!!!!  Niet al te moeilijk, op een enkel blokje(s) na. De sheet is wat lastig te lezen, tellingen en pasjes kloppen niet helemaal dus even naar het filmpje kijken dan kom je er wel uit. Gezongen door El Bano Carrisi ,  een vroegere dans van hem  was Siempre Siempre ook zo’n leuke dans en mooie muziek. TOCH NOG EEN GOEDE SHEET GEVONDEN> zal hem even linken.

Such A Fool Wat een heerlijke dans en muziek van Jason Donavan. Makkelijk, geen bruggen en restarts, niet te lang en weer een dans voor iedereen.

Waikiki:    Meningen verschillen,  de meesten vinden het een leuke dans, en ook de muziek is erg gezellig. Een beetje vakantie sfeer vooral als je toch al op vakantie gaat naar Hawai. Toch fijn dat iedereen het wel gaat proberen. ( moeten ze wel ) Ha Ha. Ben nog even bezig met het foto album. Foto’s van onze drie groepen. Nog even wat uitzoeken want jullie willen er natuurlijk  allemaal  goed op staan.  Alja

The Greatest Thing:    Jaaaa,  weer zo’n geweldige dans en wat een muziek. Cher en Lady Gaga. Een echte aanrader. Leuke pasjes eventjes er aandacht aan schenken maar dan TOPPIE.

Shake Your Boogie:    who  96 tellen, maar dat viel toch heeel erg mee. Loopt heerlijk weg en toch vrij snel onder de knie. Geweldig.

Just Another Woman:      Ik noem dit altijd een zoet sappige dansje, wel mooie muziek. De een vindt hem leuk de ander totaal niet. Ha ha. Maar de verliefde dansers onder ons en ja, dat zijn er nog maar een paar, die genoten. Nou en daar doe je het voor.  KIJK EVEN NAAR EEN FILMPJE VAN EEN 3 JARIG JONGETJE: ( FILMPJES) All I Can Say:      Wat een super dans, even lastig,  voor sommige dansers iets te moeilijk omdat er veel snelle draaien inzitten maar voor de liefhebbers van lekker draaien een Topper. Duurt nog wel even voordat we de dans goed hebben opgeslagen!!  Geen bruggen en restarts. 2 muren dans, wat wil je nog meer. Geweldig.

(Calm) After The Storm:  Ja, mooie muziek van Ilse de lange en Waylon, maar de meeste dansen liepen toch niet zo lekker. Zelf maar een makkelijk rustige dans opgeschreven en dat viel bij de meesten in de smaak.   Lennerockers Stroll :    Zoals gewoonlijk een gezellig eenvoudig dansje. Heb je binnen 2 minuten onder de knie. Nou ja, de meesten dan.

We Forgot To Dream:  Wat een fijne dans, even de gedachten erbij, maar als je de dans door hebt, een echte Topper.   Calm After The Storm:     Lastig, even moeilijk om in het goede ritme te komen. Op de woensdag ook uitgelest, meerdere keren gedanst en ja toen voelde het wat beter aan. Gaat toch leuk worden. Verschillende meningen, oh wat gaaf of niks aan. We zie wel hoe het gaat lopen. Ik heb de dans van Katrin Gabler gekozen omdat het een kortere dans is nl 32 tellen.

I Started A Joke:     Op de dinsdag vonden de meeste dansers het niet leuk, erg langzaam maar wel mooi. Je moet het een paar keer horen en dansen. Op de woensdag vonden ze de dans wel leuk, dus nog een keertje uitlessen. Misschien gaat het toch nog wat worden en anders na 10 uur voor de liefhebbers.   Think of me :    leuk dansje tussen door, makkelijk en gezellig.

Feeling Hot:     Een gezellige dansje, heel simpel en lekker schudden met alles. Goed voor de hete avonden.

Fall in love:    leuk grappig dansje, vooral de muziek.   Een dans in de herhaling,

Never Ending Love:   was altijd een van mijn favorieten. Leuk om weer eens een keer te doen.   Afgelopen dinsdag Miss Hollywood uitgelest. Viel tegen, vooral de muziek. Ik les de dans nog èèn keer uit. Is het nog niks gooien we hem er gewoon uit. Of we doen hem na 10 uur voor de liefhebbers.   Gr Alja Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de hele gezellige avonden  voor mijn 60 ste ? verjaardag. De leuke verrassings avond, mijn eigen avond en de zondagavond vond ik erg gezellig. Bedankt voor alle cadeaus. Super. Allemaal een DIKKE knuffel.